The content assignment

Bland travarna med ärvda deckare hittar jag denna pämlösa pocket.Skannad 3

Den är nu utläst.

201584

Holly Roth visar sig vara en amerikansk  deckarförfattarinna.

Holly Roth (1916-1964) was born in Chicago and grew up in Brooklyn and London, but regarded herself as a New Yorker. Her education was the product of many schools, colleges and private tutors, but she emerged with a BA. She worked as a model, then moved on to newspaper and magazine work. She was married to Joseph Franta. She died after falling off a small yacht in the Mediterranean, and her body was never recovered. She also wrote as KG Ballard.

Den är publicerad 1954 och startar i Berlin1948. En engelsk journalist, John Terrant, på tillfälligt besök, blir av en kollega inbjuden till middag på Adlon, där han också träffar Ellen Content. Han blir blixtförälskad, men redan efter två möten inträffar något, som innebär att Ellen ”försvinner” – anges ha flugit hem till Amerika.

Två år senare bestämmer sig JT för att åka till New York för att hitta Ellen….2373438Den är som sagt publicerad 1954 och beskriver en politisk situation som en trettiotalist som jag har god kännedom om och också finns skildrad i  John le Carrés roman The Spy Who Came in from the Cold :

Based on the 1963 John le Carré novel of the same name, the film depicts a British agent being sent to East Germany as a faux defector to sow disinformation about a powerful East German intelligence officer. With the aid of his unwitting English girlfriend, an idealistic communist, he allows himself to be recruited by the East Germans, but soon his charade unravels and he admits to still being a British agent—a revelation that achieves the ultimate objective of the mission.

Intressant att på nytt möta denna verklighet

MEN

Jag tror det bara är en gammal tant som jag som har nöje av denna litteratur!

En reaktion på “The content assignment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.