Allt jag inte minns

En ”modern” svensk roman, intressant skildring av det unga förorts-Stockholm. Trots  en mycket speciell berättarteknik,- rapsodiskt berättad med roterande huvudpersoner, skiftande ”jag” och ”vi” –  när man väl fått kläm på metoden är den överraskande lättläst. Det händer inte så mycket – och det som faktiskt sker anas tidigt även om det inte blir fakta förrän de allra sista sidorna.

”Innehållet” utgörs av en beskrivninga av en grupp förortsungdomars i 20-årsåldern utan tydlig familjär förankring,  psykologiska utveckling och inbördes relationer under ca 5 år.

Det ska bli spännande att läsa

Jonas Hassen Khemiris nästa roman!

2 svar på ”Allt jag inte minns

  1. Jag läste ut ”Allt jag inte minns” igår. I början lyssnade jag på den som en ljudbok, men tröttnade väldigt fort – innehållet kändes mycket rörigt och perspektiven blandades ständigt ihop. Jag förstod faktiskt inte vad boken handlade om efter 45 minuters lyssnande, varför jag genast slutade lyssna.

    Sedan insåg jag att detta är ett typiskt exempel på en roman som faktiskt måste LÄSAS – utan asteriskerna är det omöjligt att följa handlingen. Jag slukade hela boken efter bara två lästillfällen.

    Jag tyckte mycket om berättartekniken. Att använda sig av mycket korta textstycken tror jag att Jonas Hassen Khemiri vinner mycket på. I ett samhälle som hela tiden matas med information från alla håll och kanter, är det fördelaktigt med små informationsfragment – det är betydligt lättare att ta till sig. Dessutom älskade jag författarperspektivet; ingen av karaktärerna kom undan varken kritik eller beröm, vilket gjorde dem komplexa och intressanta.

    Det jag kanske gillar mest med denna berättelse, är att det är lockande att läsa om den. Genast.

  2. Jag har så mycket att läsa att jag inte avser att läsa om just denna på studs
    DÄREMOT har jag ju uttryckt en önskan om att han snarast kommer ut med en NY roman – nu när vi tränat på LÄSmetoden!
    Just nu läser jag OM Röde Orm i Österled och diverse essäböcker av Frans G – ingår i vårt projekt för J!
    Jag hoppas ju komma upp i slutet av september och har då åtskilliga av SVENSK KANON med mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.