Längtans blåa blomma

Under påsken har växtligheten fullkomligt exploderat. Vid Påskdagens utflykt till Arild iakttogs inte bara badande utan även vårblommor. Nu när vi tittat oss nästan övermätta på narcisser, vitsippor och svalört blir vi varse de blyga blå!
Förtjust återser jag min skoltids favorit: LUKTVIOLEN.
Viola odorata , som verkligen gör skäl för namnet.
Påverkad av vår djupdykning i filosofins historia ger jag mig hän åt

Die blaue Blume
dvs
Die Blaue Blume gilt als das Hauptsymbol der Romantik. Sie repräsentiert etwas, was schwierig zu erreichen ist; eine Sehnsucht, die man nicht aussprechen kann. Die Blaue Blume ist ein Sinnbild für etwas, was man nicht ganz rational verstehen kann. Um seine Sehnsucht jedoch zu stillen, ist es nötig, dieses Unerreichbare zu erreichen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.