En bit av mitt hjärta

heter en deckare av
Peter Robinson som jag just läst.

Jag har tidigare läst en bok av PR men mindes inte att jag tyckte den var så särskild. Men denna hade fått bra recensioner – så kör till tänkte jag – och det ångrar jag inte.
Ur Google:
PR har skrivit kriminalromaner med handlingen förlagd till den fiktiva staden Eastvale i Yorkshire med Alan Banks i huvudrollen.

Just denna historia handlar om två mord. Ett inträffar september 1969.
I samband med uppröjningen efter en rockfestival finner man i en sovsäck ett kvinnolik, som uppenbarligen knivmördats. Parallellt får man följa Alan Banks som oktober 2005 får i uppgift att utreda ett mord på en journalist som påträffas ihjälslagen i en hyrd fritidsstuga i Yorkshire.

Alan Banks är musikintresserad, lyssnar på Ipod och mp3spelare.
Det visar sig snart att de båda morden har beröringspunkter.

Genom utredningen av det första mordet hamnar vi rätt in i flower-power, marijuana och rockmusikepoken med Pink Floyd, Led Zeppelin, The Who, Bob Dylan, Crosby,Stills & and Nash och Jefferson Airplane.
Själva mordgåtan knyts till händelser kring ett fiktivt lokalt band The Mad Hatters.

Journalisten Nick Barber, vars mord AB utreder, är en musikjournalist som gräver i Mad Hatters förflutna, samtidigt som det ryktas att de ska återuppstå. Visserligen är en medlem död, drunknad under oklara omständigheter, och en annan gravt psykiskt derangerad…

Vi får ta del av samspelet mellan de olika befattningshavarna på polisstationen i Eastvale, intriger och svårigheter med den nytillträdda kvinnliga karriärsugna polischefen.

Just genom skildringen av den “heta” hippiesommaren 1969 och ett trovärdigt händelseförlopp som således också leder fram till mordet på Nick Barber som riskerar avslöja Mad Hatters dunkla ouppklarade förflutna, är boken verkligen läsvärd.

Nu när jag den 16 april formulerar det här omdömet slås jag av en viss likhet med mordet på Engla i Stjernsund och infångandet av Anders Eklund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.