Novembertrivsel

Vi har haft en rejäl Mårtensknäpp med minusgrader på nätterna i flera ”da´r”!
Alla mina rosor har slokat sig men sommarstugegrannens Fairy kämpar på fortfarande så jag ”lånade” en bukett!
Som en liten försmak av julen bakade jag

Pepparkaksskorpor

5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
1/2 tk salt
1 ägg
1 dl filmjölk
2 msk majsolja el smält smör.
4 tsk pepparkakskryddor kan ersättas med
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk ingefära
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°
Blanda havregryn,vetemjöl, bakpulver, socker, salt och pepparkakskryddor i en bunke
Rör i ägg, filmjölk och olja eller smält smör.
Blanda ihop till en deg och lägg den på en mjölad bänk.
Dela degen i 4 delar och forma den till smala längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Grädda mitt i ugnen 12-15 min.
Skär längderna i sneda långa skivor. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp.
Grädda i 10 min till.
Öppna ugnsluckn på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna torka några tim.

Väl bekomme!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.