Fisksoppa

Jag köpte ett paket djupfryst torsk (extrapris…), hade några gamla trötta palsternackor…

 och hittade det här receptet på nätet:

800g djupfryst torsk

250 g lök

1 1/2 tsk salt

2 vitlöksklyftor

2 morötter

1 palsternacka

2 msk olivolja

7 dl vatten

2st fiskbuljongtärningar

2dl torrt vitt vin

2 burkar tomater

2 tsk timjan

2 krm svartpeppar

Till ”förstärkning”:

1 dl vispgrädde

1 burk kräftstjärtar

÷

1. Halvtina fisken. Skär den i 2 cm kuber. Strö över saltet.

2. Skala, dela löken i klyftor, finhacka vitlöken och skala och tärna morot och palsternacka.

3. Fräs lök, vitlök, morot och palsternacka i olivoljan ca 5 min.

4.Tillsätt vatten, buljongtärningar, vin, tomater och timjan. Sjud 15 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.

5. Lägg i den tinade fisken. Låt sjuda på svag värme 3-5 min.

6. Vispa grädden, rör ned tillsammans med kräftstjärtarna

Det var MUMS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.