Jag köpte ett paket djupfryst torsk (extrapris…), hade några gamla trötta palsternackor…
och hittade det här receptet på nätet:
800g djupfryst torsk
250 g lök
1 1/2 tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
2 msk olivolja
7 dl vatten
2st fiskbuljongtärningar
2dl torrt vitt vin
2 burkar tomater
2 tsk timjan
2 krm svartpeppar
Till ”förstärkning”:
1 dl vispgrädde
1 burk kräftstjärtar
÷
1. Halvtina fisken. Skär den i 2 cm kuber. Strö över saltet.
2. Skala, dela löken i klyftor, finhacka vitlöken och skala och tärna morot och palsternacka.
3. Fräs lök, vitlök, morot och palsternacka i olivoljan ca 5 min.
4.Tillsätt vatten, buljongtärningar, vin, tomater och timjan. Sjud 15 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg i den tinade fisken. Låt sjuda på svag värme 3-5 min.
6. Vispa grädden, rör ned tillsammans med kräftstjärtarna