Årets första strandpromenad

Det har blivit litet kyligare.

Solen lyser med sin frånvaro, men den värsta blåsten har mojnat.

Plötsligt

har det dykt upp förhoppningsfulla fiskare…

erinrar jag mig att havsöringen är lovlig från den 1/1:

”Utan att gå in på detaljer och undantag, kan sägas att fisket med spö är fritt, och att i Skåne och Blekinge (mellan Kullens fyr och Torhamns udde) är fisket efter havsöring från kusten tillåtet från 1 Januari till 15:e eller 30:e september. Utanför denna tid måste all havsöring återutsättas. Som regel är dessutom 500 meter på ömse sida av åmynningarna fredade fram till 1:e april.

6/1 2015

Havsöringen är en av södra Skandinaviens mest populära arterna bland sportfiskare. Den saknar kanske laxens långa rusningar, blir inte lika storväxt som denne eller som gädd-madamerna i Östersjön, men när man väger samman övriga faktorer som tillgängligheten under en lång säsong, det fria fisket, den långa kusten och chansen att faktiskt få en stor, vild och stridbar laxartad fisk till låg kostnad (kustfisket är än så länge befriat från avgifter) och en rimlig ansträngning inser man att det finns få arter i södra Skandinavien som kan ta upp konkurrensen.”

Fiskaren på bilderna överst gick strax i land – och vi talades vid minst en halvtimme om havsöringsfiske och Öresunds ekologi!

1 svar på ”Årets första strandpromenad

  1. Det kan inte vara några frusna typer – dom som är ute och fiskar i det här vädret.

    På Malins och min strand var det en ute och vindsurfade. Jag förstår inte hur de kan klara kylan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.