På grund av de hektiska julförberedelserna med dito genomförande har det blivit få inslag om Månadens växt respektive Månadens recept! Jag slår härmed två flugor i en smäll:
– Buketten ovan förärades mig av mina adventsgäster.
Jag fotograferade den medan Klimatmötet i Köpenhamn pågick.
Nu när jag är ensam går det ju inte åt så mycket mat, jag håller fortfarande på att äta left-overs från 18-personers tillvaron i samband med begravningen!
Så t.ex har det stått tre paket GoGeen – produkter i mitt skafferi sedan dess. Som omväxling med all julmaten lagade jag receptet på paketet – det visade sig att jag hade alla ingredienserna hemma – utom mango som jag slutat köpa på grund av transporten. (nu handlar jag i Höganäs högst en gång i veckan – spar på bensin och CO2 -det tjänar ju både jag och klimatet på!)
Salsa på kidneybönor
4 portioner
2 dl GoGreen Kidneybönor (kokta)
1/2 finhackad rödlök
1 finhackad tomat
1 tsk hackad röd chili
1 dl hackad mango
1/2 dl hackad fetaost
4 cm gurka, finhackad
1/2 pressad citron
ca 4 msk olivolja
Salt och peppar
Tillagning
Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med citron, olivolja, salt och peppar.
Servera i skål som dipp eller sås.
GoGreen-förpackningen är faktiskt något alldeles extra:
"It's the world’s first retortable carton-based processing and packaging system designed for shelf-stable food products with particles of almost any size."
Ingenjörskonst från snillrika Lund!