Födelsedagsbarn 16

är ju, hmm, få se…
Jag är ju så blyg…..
(men det är faktiskt jag)

När jag var i skolåldern var jag MYCKET missnöjd med min födelsedag : att den låg mitt i sommarlovet.
Alla mina skolkamrater fyllde år i mars-maj (tycktes det mig)
De bjöd hem klassen på varm choklad och tårta, skvaller genom byn, gömma ringen och fiskdamm. Den obligatoriska födelsedagspresenten var en bok från B. Wahlströms barn-och ungdomsbibliotek. De kostade 1.50
På den tiden, det var ju under kriget och allt satsades på försvaret, fanns ju ingen särskild barnavdelning på Stadsbiblioteket. Böckerna, det kunde bli ett 20-tal per födelsedag, användes sedan i den ”bokcirkel” som utvecklades, man lånade varandras.

Och jag som fyllde år mitt i sommaren, då INGEN var hemma, ibland inte ens jag själv, kunde inte ha kalas och hade därigenom inget att byta med…

Men på min ålders höst är det PERFEKT:
En naturlig samlingspunkt för den växande familjen:
Farmors födelsedag 1994

2 svar på ”Födelsedagsbarn 16

  1. Grattis grattis! Vilken härlig bild! Vad små de tre 92:orna är! Jag minns inte detta tillfälle — men bilden är så bra för att alla är så okoncentrerade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.