Först

…att blomma 2018 i.g.

blev ”som vanligt”

Trollhasseln

Trollhasseln blommar på bar kvist och kan starta redan före jul om vintern är mild och fortsätter sedan fram till april, beroende på väderleken. Om det skulle bli frost skadas inte trollhasseln, den gör bara ett uppehåll med nedböjda blomblad och fortsätter sedan som om ingenting hänt när det blir blidväder igen.

Trollhassel – underbar buske

Trollhassel är en underbar buske med sin ovanliga blomningstid och de lysande höstfärgerna som bladverket ståtar med, så den borde planteras mycket mera. Släktet Hamamelis, trollhassel, består av fem arter varav tre är vinterblommande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.