En för alla, alla för en!

Jag fortsätter min genomgång av efterlämnad litteratur:

Jag minns bestämt att jag i ca 12-årsåldern inte bara läste   De tre  musketörerna (utg. 1844), utan även   Myladys son (utg 1845) och   Vicomte de Bragelonne.(1849)  Som jag ju tidigare framhållit fanns det, före  Astrid Lindgrens Pippi Långstrump, inte mycket ”barnlitteratur” – Dumas verk riktar sig ju ursprungligen till vuxna!

Ovan avbildade volymer har överförts till ”sopetunnan”!

2 svar på ”En för alla, alla för en!

  1. De tre musketörerna är en av mina favoriter.
    Det slog mig att de fyra huvudpersonerna har varsitt av de fyra temperamenten i sig. D’Artagnan – koleriker, Atos – melankoliker, Portos – flegmatiker och Aramis – sagnviniker. Jag undrar om det är nån anna. Som gjort samma reflexion?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.