Turkiska köttbullar

Fram till 1998 bjöd jag ju på ett STORT gammeldags julbord på fjärde advent.Efter makens död har jag ju istället övergått att låta Grand Hotel i Lund sköta matlagningen!Jag har delvis förändrat innehållet på det reducerade julbordet. Så t.ex har jag istället för ”Mammas köttbullar” övergått till

”Turkiska köttbullar”

Färs:

250 g mager nötfärs

250 g lammfärs

1 gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, pressad

1 stort ägg

1 dl hackat färskt kryddgrönt, persilja, koriander

1/2 tsk torkad rosmarin

2 msk pinjenötter

1 tsk mald spiskummin

1 tsk salt

Till stekning 

1 msk smör

1msk olja

1. Rör samman ingredienserna till färsen och arbeta den en stund så håller bullarna ihop när du steker dem. Forma små avlånga bullar.

Stek dem i hälften smör och hälften olja.

1 svar på ”Turkiska köttbullar

  1. Hm, får se om jag orkar ta mig samman. Mamma Scan är ju ganska duktig, hon också. (Det är ju ”arbetsgivarjul”i år, så julförberedelserna får ske på några timmar på fredag..) //K.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.