Kryddig smulpaj

Nu är glada julen slut
julematen äten upp.
Dags för nya tag!
 Dags att gräva bland äpple – recepten och dito infrusna  klyftorna:
4-6 personer
4 äpplen
1/2 dl strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 krm muskotnöt
Smuldeg:
150 g kallt smör
1 dl hasselnötter eller solroskärnor
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
Sätt ugnen på 225°. Grovhacka nötterna till smuldegen*. Dela smöret i bitar. Lägg alla ingredienserna i en bunke och arbeta till en smulig deg. Kärna ur och riv äpplena grovt.** Blanda med socker och kryddor. Lägg blandningen i en smord ugnssäker form ca 22 cm i diameter. Fördela smuldegen över. 
Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter
 * Jag tar solroskärnor av flera skäl: ex  slipper hacka, mindre kalorier och färre som är allergiska…
** Jag kör de halvtinade klyftorna i matberedare

Et voilà 
 Väl bekomme!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.