Punting 2011:2

Jag är i full färd med att läsa GAUDY NIGHT. På sidan 344/545 beskrives hur DS´ alias Harriet Vane och Lord Peter Wimsey beslutar sig för en båttur. Inledningsvis säger PW:

Is it your pleasure to go up or down?
´Well, going up there´s more riot but a  better bottom, going down you are right as far as the fork, and then you choose between thick mud and the Corporation dump´
Vi blev bara informerade om att till höger åker det flesta och en söndag eftermiddag, kunde det bli ganska trångt. Vi utrustades med en, som det senare visade sig USEL, karta och föredrog ”the tranquility” going down. 
OCH
´you are right as far as the fork’
Både  muntliga upplysningar och kartan förutskickade att vi kunde färdas i en båge och således komma tillbaka till utgångspunkten
MEN
´What is the bottom like in the Old River?´
´Foul. You are pulled back two strokes for every stroke you make´
´Then we will stick to the New Cut´
Någon uppfattning om Old River respektive New Cut gav ej kartan. Vi bör ha hamnat i Old River för det blev allt gyttjigare, dessutom grundare och grundare och till slut gick vi på grund. Det enda ekipage utöver oss själva var ett gäng dåligt engelsktalande italienare! Med möda lyckades vi(=pappa Karl) få loss båten och vända och staka oss hela vägen tillbaka.
En härlig upplevelse rikare!

1 svar på ”Punting 2011:2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.