Paniklimpan

I Allt om Mat nr 4 1993 är det Christer Lingström som presenterar påskbordet. Han är då fortfarande ung och coming – har just återupprättat Edsbacka (ändrat) krog – som han senare gör till Sveriges första tvåstjärniga.

Det recept som jag i första hand har tagit från påskbuffén är detta snabblagade recept på grovbröd – utomordentligt till silltallrik eller mögelost:

4 dl grahamsmjöl
1/2 dl russin
1/2 dl linfrö eller solroskärnor
1/2 dl rågkross
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 dl filmjölk
2 msk sirap
1 msk smör till formen
1. Sätt ugnen på 175°
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Rör ner filmjölk och sirap och blanda väl.
4. Smörj en 1 1/2 liters avlång brödform och häll ner degen.
5. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
6. Låt brödet svalna under bakduk

5 svar på ”Paniklimpan

  1. Även om jag är kass på att kommentera så kikar jag förbi nästan varje dag. Gillar ditt sätt att skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.