I Allt om Mat nr 4 1993 är det Christer Lingström som presenterar påskbordet. Han är då fortfarande ung och coming – har just återupprättat Edsbacka (ändrat) krog – som han senare gör till Sveriges första tvåstjärniga.
Det recept som jag i första hand har tagit från påskbuffén är detta snabblagade recept på grovbröd – utomordentligt till silltallrik eller mögelost:
4 dl grahamsmjöl
1/2 dl russin
1/2 dl linfrö eller solroskärnor
1/2 dl rågkross
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 dl filmjölk
2 msk sirap
1 msk smör till formen
1. Sätt ugnen på 175°
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Rör ner filmjölk och sirap och blanda väl.
4. Smörj en 1 1/2 liters avlång brödform och häll ner degen.
5. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
6. Låt brödet svalna under bakduk
Pssst, Edsbacka krog heter krogen.
Oj då!
MEN
Det gäller att skriva fel då och då så man får litet kommentarer!(?)
Även om jag är kass på att kommentera så kikar jag förbi nästan varje dag. Gillar ditt sätt att skriva.
Man kanske borde sätta igång och baka? För detta låter verkligen trevligt!
Javisst: Det är lätt, blir gott och dessutom BILLIGT!
Timmen i ugnen kan du läsa läxor…