Vintervilan bruten

Finanskrisen har ju gjort att den storstilade nybyggnation som planerats på granntomten har skjutits upp.Sedan oktober har allt varit ödsligt och tyst, trots att vi redan 1/11 -08 fick reda på att den planerade stenmuren mellan våra tomter dock skulle förverkligas.

MEN

I förra veckan kom de och började stega upp. I stället för det gamla trasiga trästaketet skall byggas en ny tjusig stenmur och vår gamla som bildade gräns mot den lilla tomten med Saga-huset skall bytas ut med en pendang.
Sagahuset innan rivning

Stenen som bildade gräns mellan de sammanslagna tomterna och från vår har ju lagts på hög för att bilda stomme i den nya muren.

Så här (ovan) såg det ut 10/10
För att de skulle komma åt ordentligt behövde vi först gallra och vika undan våra
New Dawnbuskar.
I måndags, 23/3 brakade det loss!
På grävskopan hade de en fiffig ”sil” (som ett durchslag), som gjorde att de kunde sortera stenen för sig och matjorden i en annan hög. Stenarna sorterades dessutom i två högar, eftersom en del gamla (som den ovan i skopan), ansågs för stora för att pryda sin plats i muren.
Slutligen grävde de ett dike som fylldes med småsten som fundament
Läs den spännande fortsättningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.