The Sheepman

När vi var flitiga medicine kandidater i Lund 1955-59 kopplade vi av med att på kvällarna springa på medelmåttiga, även usla westerns. En som jag erinrar mig med stort nöje var The sheepman med Glenn Ford och som det visar sig nu, även med Shirley MacLaine.
Jag mindes det som synnerligen roande detta med fåren efter alla miljoner kossor vi sett drivas över prärien.Dessutom fanns det ungefär samtidigt en reklamfilm, med ett litet helgonliktt får som åt sig rälstuggande ut till höger, och efter en stund återkom ätandes det andra spåret. Hans fortfarande oskuldsfulla, opåverkade, uppsyn tilltalade mitt skämtlynne liksom fårhjorden ovan.

När vi nu gick på hemmamatiné och såg om den var den klart sevärd – gjord med ironi och distans. Här en bild från vårt septemberbesök i Lund, då vi återknöt bekanskapen med våra biograflokaler. Samma plats – different names.

2 svar på ”The Sheepman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.