Första ojämna onsdagen i maj har Veteranerna sin kulturutflykt.
I år skall vi Östra Göinge. Med samma spänning som inför Guldbröllopsfirandet i fjor inväntar vi väderleksutsikterna.
Under tiden kan man ju alltid förbereda skaffningen:
Pajbotten:
100 g smör
100 g keso
3 dl vetemjöl
Fyllning:
2 dl riven ost
150 g strimlad rökt skinka
3 dl creme fraiche
3-4 skivade tomater
3 ägg
1 msk hackad basilika
50 g parmesanost
1/2 tsk örtsalt
Hacka ihop degen, bäst i matberedare.
Klä en form med den, picka lätt och förgrädda i 15 min i 200° varm ugn
Strö på riven ost och strimlad skinka
Vispa ihop creme fraiche med ägg, basilika parmesanost och örtsalt
Häll försiktigt på blandningen i pajen.Skiva och lägg på tomaterna, strö över ytterligare basilika
Gratinera ytterligare 25 min i 200 grader
Servera med en sallad.
Det ser ut som en Margerita med väääldigt mycket ost.