Hälsosam gröda

Jag har ju sedan många år skördat nässlor. De infinner sig alldeles av sig själv.
Kirskålen breder också ut sig spontant…
Sedan har jag efter Karin Franssons ihärdiga propaganda skaffat mig en tuva ramslök
Allium ursinum.

Men efter att så sent som förra veckan ivrigt lukat bort den rikliga förekomsten av löktrav Alliaria petiolata i mina rabatter har jag av veckans matlagningsprogram förstått vilken kulinarisk rikedom vi har i detta ogräs!
Enligt Pelle Holmberg i Nyhetsmorgon skall man hacka det ungefär som persilja och blanda det med Bregott. Efter att det fått stå svalt något dygn är det ett utsökt smörgåspålägg eller kryddsmör till biffen.
Man lär så länge man lever!

1 svar på ”Hälsosam gröda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.