Julpromenad

Vi startade i gryningen…


Nåja, det är ju inte så svårt så här vid vintersolståndet – men det blev åtskilligt senare än så. Syster, svägerska och faster Karin togs till Helsingborgs Campingklubb

Föreningen startade år 1933 med en campingplats för tält. Tälten utvecklades sedan successivt, först med trägolv, sedan masonitväggar och slutligen sadeltak. Tanken var att ha kvar känslan av campingliv men att få det mer bekvämt. De små husen byggs än idag efter enhetliga ritningar och är 5 x 2,80 meter stora och har en höjd av 2,15 meter. Även färgsättningen är reglerad, väggarna är vita och taken gröna. Husens delar bultas ihop och är på så sätt demonterbara. De ligger spridda i strandskogen mellan buskar och träd, utmed havet. Området arrenderas ut av Kulla Gunnarstorp. På platsen finns också en festplats med flaggstång och en scen som byggdes 1945. Idag är många av husen utrustade med bekvämligheter som gasolspis och batterialstrad elektricitet.

Masonithusen, knappt 50 till antalet, monteras upp från april varje år och senast i oktober tas de ner igen. Under vinterhalvåret finns få spår efter den by som finns på platsen varje sommar. De permanenta uthus där de nedmonterade husen förvaras och plattor på marken är det som syns.

Sedan gick vi via kusten och slottet upp till ”Grefvens” bänk.

Han förstod och ordna det för sig. Genom uppröjda gator i bokskogen har man härifrån en magnifik utsikt över Öresund åt norr, väster och söder.

På hemväg ser vi att tomten redan försöker ta sig in hos grannen…

1 svar på ”Julpromenad

  1. Hurra! Nu ska Olle upp på taket för att på skorstenen sätta fast en klättrande jultomte! (Olle ska ha cykelhjälm på sig, så det är lugnt.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.