Födelsedagsbarn 15

69
Upp och nedvända värden!
Hur man än vänder och vrider kvarstår faktum….
Ja och hon har hunnit med en del resor :
Ovanstående bild är troligen från första utlandsresan 1945 till Tivoli i København.
Klänningen känns igen från ifjor!
Systrar i Besançon
En stad som Falstaff Fakir gjort världsberömd i Lund!

Vi konstaterar just:
Besançon is located in the north-east quarter of France on the Doubs River.
It is about 325 km (215 mi) east of the national capital of Paris, 100 km (60 mi) east of Dijon in Burgundy, 125 km (75 mi) northwest of Lausanne in Switzerland, and 100 km (60 mi) southwest of Belfort in Franche-Comté. It is located at the edge of the Jura Mountains.
The city initially developed in a natural meander (or oxbow loop) of the Doubs River with a diameter of almost 1 km (3,281 ft). The flat inner loop has an elevation of about 250 m (820 ft) and is bounded to the south by a hill called Mont Saint-Étienne, which has a maximum height of 371 m (1,217ft). The city is surrounded by six other hills which range in elevation from 400 m (1,312 ft) to 500 m (1,640 ft).

Födelsepresenten, detta potatisens år, får bli ett RECEPT:

Potatis på indiskt vis: Potatis och blomkålswok.
4 personer
500 g potatis
1 litet blomkålshuvud (ca 500 g)
5 msk olja
1/2+1 tsk malen spiskummin
2-3 msk vatten
1 grön chilifrukt
1/2 tsk malen koriander
2 krm gurkmeja
2 krm torkad chilipeppar
1 tsk salt
ev nymalen svartpeppar.

1. Koka potatisen med skal. Låt den svalna.
2. Dela blomkålen i små buketter
3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna/wok. Lägg i 1/2 tsk spiskummin och blomkålsbuketterna. Fräs under omrörning ett par minuter tills de börjar ta färg. Häll i vattnet.
4. Lägg på lock, dra pannan/woken från plattan. Låt stå med locket på i 5-10 minuter.
5. Skala potatisen och skär den i 1-2 cm breda skivor/bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda samman chilifrukt, 1 tsk spiskummin, koriander, gurkmeja, torkad chilipeppar, salt och svartpeppar.
6. Tillsätt potatis och kryddblandningen. Värm under omrörning i 3-4 minuter, tills potatisen är varm.

Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.