Här kommer så det utlovade reportaget om onsdagens svampskörd:
” Inne i skogen blev jag helt distraherad av den rikliga svamptillgången;
medförd papperspåse fylldes snabbt av
smörsopp, björksopp, brunsopp, vinkremla, tegelkremla”
OCH
rynkad tofsskivling
Kommer man i rätt tid till rätt plats
SE:
OCH
väderleken har varit tjänlig
kan marken vara översållad
VILKET
beskärdes mig!
NU
är den förvälld och infrusen för vintrig njutning!
Vilka fina svampar!! Läcker, och PRYDLIG. Det tål lite att tänka på hur en svamp är när den är *prydlig*.
Ja, JUST (som de sa´ i Örebro, åtminstone på 50-talet…)
”Prydligheten” är det som gör den så angenäm att plocka – även om den inte har ett TYDLIGT utseende som t.ex. kantarellen, utgör just ”prydligheten” ett förtroendeingivande karakteristikum!