Även i Viken kan man ”hygge” sig!
Mina änkegrannar, som under min Berlinvistelse passat huset,
hjälpte mig att minska överblivet från sommarfesten…
Jag hade ju en minst 20-årig prenumeration på Allt om Mat, som jag avslutade 2008.
Jag har sparat alla nummer, sorterat dem omsorgsfullt efter säsong
MEN
Numera lagar jag nästan bara mat från denna första
SOMMARSPECIAL
från maj 2000.
Till Gewurztraminern i glasen serverades:
Sesamtrianglar med räkor
ca 12 st.
100 g mjuk dessertost av Boursintyp
1 äggula
200 g skalade räkor (500 g med skal)
2 msk finhackad gräslök
1/2 tsk rivet citronskal
1/2 krm cayennepeppar
1 krm salt
6 skivor vitt bröd
2 ägg
1 msk grädde
1 krm salt
1 msk sesamfrö
1. Blanda färskost och äggula.Rör ner hackade räkor, gräslök och och citronskal.
Smaka av med salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 200°. Skär bort kanterna på brödet. Vispa samman ägg, grädde och salt. Doppa brödskivorna på båda sidorna i blandningen och lägg dem på en plåt med bakpapper.
3. Fördela räkblandningen ovanpå och strö på sesamfrö. Gratinera i ugnen ca 20 min. Låt dem svalna lite och skär i trianglar. Servera dem varma.