Här har jag ett recept på :
Chokladkaka med lingon
Lingon strös över kakan innan den gräddas och ger en god syra.
12 bitar
Ingredienser
175 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
1,5 dl lingon
Tillbehör: vaniljglass eller lättvispad grädde
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.
SEDAN
var det ju så att jag
1.Inte hade några lingon
2.Glömde ha i det smälta margarinet
MEN
(I brist på lingon tog jag nyplockade björnbär…)
När jag bakar brukar jag faktiskt minska mängden smör och ersätta resterande ”vätska” med mjölk eller vatten. Det har hittills fungerat utmärkt, kakan blir saftig ändå!
…och så blir det ju mycket ”hälsosammare”!
… och billigare HIP!