NU
När jag är billös,
lär jag mig att utnyttja lokala resurser:
FISK-bilen kommer varje onsdag em.
Jag köpte rensad strömmiing och festade på
STRÖMMINGSLÅDA
med ansjovis på lökbädd:
1 kg rensad strömming Sätt ugnen på 225°.Lägg ut de rensade filéerna med
1/2-1 tsk saltk köttsidan upp, strö över saltet
Gör fyllningen (se nedan) och lägg på den.
2-3 gula lökar Skala och skiva löken, fräs den mjuk i en stekpanna.
1 msk margarin elr smör Lägg löken i en ugnssäker form, strö över salt och timjan.
1/2 tsk salt Dela ansovisfiléerna i mindre bitar, lägg dem på strömming
1/2 tsk timjan -fileérna med litet dill. Rulla ihop strömmingen och varva dem
8-10 ansjovis filéer snyggt i formen.Häll över grädden blandat med ansjovis-
1/2 dl grädde + spadet Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter
1 msk ansjovisspad
hackad dill
Till gräddning:
2 msk ströbröd
1-1/2 msk margarin
Det här verkade ju gott. Det får du gärna bjuda på när jag kommer och hälsar på!
Jag tror att jag sett i någon tabell att sill, förutom att vara det billigaste animala proteinet, så är det det som ger minst klimatpåverkan enligt dem som räknar på sånt. (Nötkött är ju värst, som de flesta borde veta vid det här laget.)
HIP! är ju min melodi.
OCH
Fisk som proteinkälla gör en smart i ungdomen och motverkar demens i ålderdomen!