FFF2: FinaFiskenFrosseri

NU

När jag är billös,

lär jag mig att utnyttja lokala resurser:
FISK-bilen kommer varje onsdag em.

Jag köpte rensad strömmiing och festade på
STRÖMMINGSLÅDA
med ansjovis på lökbädd:

1 kg rensad strömming     Sätt  ugnen på 225°.Lägg ut de rensade filéerna med
 1/2-1 tsk saltk                  köttsidan upp, strö över saltet
                                         Gör fyllningen (se nedan) och lägg på den.
2-3 gula lökar                     Skala  och skiva löken, fräs den mjuk i en stekpanna.
1 msk margarin elr smör     Lägg löken i en ugnssäker form, strö över salt och timjan.
1/2 tsk salt                          Dela ansovisfiléerna i mindre bitar, lägg dem på strömming
 1/2 tsk timjan                     -fileérna med litet dill. Rulla ihop strömmingen och varva dem
   8-10 ansjovis filéer          snyggt i formen.Häll över grädden blandat med     ansjovis-
1/2 dl grädde +                   spadet    Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter
1 msk ansjovisspad
hackad dill
Till gräddning:
2 msk ströbröd
1-1/2 msk margarin

3 svar på ”FFF2: FinaFiskenFrosseri

  1. Jag tror att jag sett i någon tabell att sill, förutom att vara det billigaste animala proteinet, så är det det som ger minst klimatpåverkan enligt dem som räknar på sånt. (Nötkött är ju värst, som de flesta borde veta vid det här laget.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.