Now to something completely different!
Åsa och Johan Sjöblom odlar sedan 2012 sparris i Kullabygden
Johan är gotlänning. Hans far har på Gotland en sparrisfarm sedan 1985.
Åsa berättade om sparrisodlandets ABC
Den tredje juni, då vi var där, var säsongen slut
Sparrisen är skördad och ligger i kylskåp
Jag köpte en bunt på 1/2 kg med medföljande recept!
Följ den spännande fortsättningen
Inte för att jag har något speciellt emot värmekraftverk, men sparris verkar trevligare!
En maträtt jag lärt mig att uppskatta på äldre dagar.
Jag kanske ska frysa in mitt 1/2 kilo att anrätta när ni hälsar på nästa gång?
Jag läser just i lokaltidningen HD att:
Kullasparris får Centerpartiets miljöpris
SÖDÅKRA Närodlat, närproducerat och ekologiskt. Det är några av ledorden bakom Kullasparris verksamhet. Nu uppmärksammas de av Centerpartiet och får ta emot årets miljöpris.