Sistra me´är en utomordentlig matmamma.
Efter SPA-besöket bjöds på grönkålspaj:
Grönkålspaj (6-8 ) p
Servera till skinka, rökt korv och lax. Eller ät som ensamrätt!
Pajdeg
2 ½ dl vetemjöl
75 gram smör
¾ dl mager Kesella (Keso)
Fyllning
250 gram färsk grönkål
3 rödlökar
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 dl riven cheddar
1 dl hackade valnötter
Kör pajdegen i mixer. Kavla ut och klä en form som ställs in i kylskåpet ca 30 minuter. Nagga i botten. Sätt ugnen på 200 grader Grovhacka kålen. Koka i vatten några minuter. Låt rinna av. Skala och skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk.
Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
Lägg grönkålsblandningen och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen och strö över valnötterna.
Grädda i nedre delen av ugnen 35 – 40 minuter.