Tid ca 15 min med mikrovågsugn eller drygt en timme med vanlig ugn!
Det här behövs till 450 g auberinekräm:
1 sror aubergine (400-450 g)
ca 1/2 dl pressad citron
1 dl tahin
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
3 krm mald spiskummin
Gör så här:
1. Auberginen bakas snabbast i mikrovågsugn. Picka skalet på flera ställen med en gaffel och lägg den i en stekpåse. Tillaga på full effekt 4 min på var sida.
I vanlig ugn i 200° knappt en timme i ugnssäker form.
2. Halvera auberginen och gröp ur köttet med en sked. Släng stjälkfästet.
3. Blanda köttet med citronsaft och tahin. Kör den i mixer eller matberedare om du vill ha krämen riktigt slät. Smaka av med pressad vitlök, salt och spiskummin.
Krämen kan fövraras 3-4 dagar i kylskåp.
Prova auberginkrämen som dip till rädisor. Skär ett par djupa snitt i rädisornas spetsiga ände. Lägg dem ett par timmar i vatten med istärningar. Då öppnar de sig litet spretigt och blir perfekta att ta upp auberginkrämen med.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.