Detta recept har jag i sommar klippt ut ur SvD
(eg Tasteline)
Det är lättlagat, räddningsplanka dagen före större evenemang! Förvånansvärt gott och ”annorlunda”:
Kyckling gratinerad i parmesan
4 portioner
600 g kycklingfilé
150 g parmesan
4 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 morötter
1 msk smör
Servera med basmatiris
Sätt ugnen på 200°
Dela kycklingfileerna med ett snitt på tvären och lägg dem i en ugnsfast form.
Riv parmesanosten. Blanda den med creme fraiche i en bunke och pressa i vitlök. Tillsätt salt och svartpeppar.
Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Skala morötterna och skär dem i staar. Koka i lättsaltat vatten i 3-4 minuter. Häll av vattnet och blanda ner en klick smör (gillar du vitlök kan du pressa i en 1/2 klyfta)