Så var det dags för oss tre änkor att ännu en gång kalasa på left-overs från sommarens festligheter! Pièce de résistance på våra sommarsläktkalas sedan trettio år är
Carl Butlers laxpaté.
5-6 personer
1/2 kg benfri lax
2 ägg
4 dl vispgrädde
1 knippa dill
1 tsk engelskt senapspulver
1 1/2 msk vinäger
1 tsk salt
1/2 krm cayennepappar
1/2 kg benfri lax
2 ägg
4 dl vispgrädde
1 knippa dill
1 tsk engelskt senapspulver
1 1/2 msk vinäger
1 tsk salt
1/2 krm cayennepappar
Skär laxen skinn och benfri
Sätt ugnen på 175°
Finhacka dillen
Kör lax, grädde, ägg, senapen utrörd i vinägern, dill, salt och peppar i mixer tills allt är finfördelat.
Hälles i patéform som rymmer 1 1/2 l
Lägg på lock eller täck med aluminiumfolie (gör andningshål)
Baka i ugnen i vattenbad 1 tim 10 min (=70 min)
Servera rumsvärm gärna med gurksallad.
ELLER
Kan göras i förväg flera veckor, men fryses då obakad! Detta för att inte bli ”grynig” som den lätt blir om den fryses gräddad.
Tinas väl före ugnsbakningen så att tiderna stämmer
Tinas väl före ugnsbakningen så att tiderna stämmer
MEN
Vi änkor håller tillgodo med även lätt gryniga patérester!
OM
Den sköljes ned med lämplig dryck!
Vi änkor håller tillgodo med även lätt gryniga patérester!
OM
Den sköljes ned med lämplig dryck!