Dagens födelsedagsbarn gästar oss regelbundet i samband med solstitierna.
Här är hon vid sommarsolståndet
SJ skötte sig och blott en minut försenad anlände hon.
Det blir jordgubbar nu också, men som sylt till Ris à la Malta!
Receptet har jag fått från
Sockerbolagets 75-årsskrift ”EN kopp socker”:
Lill-Anders rårörda jordgubbssylt
1kg jordgubbar
6 dl strösocker
Jordgubbarna mosas (jag använder potatisstöten) och röres med sockret tills det lösts sig.
Fryses in! Smakar då sommar hela vintern lång!
Receptet har jag fått från
Sockerbolagets 75-årsskrift ”EN kopp socker”:
Lill-Anders rårörda jordgubbssylt
1kg jordgubbar
6 dl strösocker
Jordgubbarna mosas (jag använder potatisstöten) och röres med sockret tills det lösts sig.
Fryses in! Smakar då sommar hela vintern lång!
För första gången kan jag SE sommarsolståndet! Det måste ju vara den där mässingsmojängen som hänger i luften.
Den är misstänkt lik vintersolståndet.