When we were orphans

Jag har nu läst ut min andra bok av

Som jag konstaterade efter första boken

Han är verkligen värd sitt nobelpris.

Han skriver som de, dvs nobelpristagarna, (Lagerkvist,Martinsson, Hemingway. Jonsson, Bellow ,Canetti ,Pamuk ,Mann,  för att nämna några); tillför genom sitt dubbla ursprung (från Japan resp StorBritannien) intressanta vinklingar på  händelseförloppet.

Just denna bok utspelar sig i Shanghai 1938

Jag kommer successivt  att beta av hans författarskap!,

”Kazuo Ishiguro (jap. 石黒一雄)   född  8 november1954 i Nagasaki i Japan, är en brittiskförfattare med japanskt ursprung. Han har skrivit romaner, noveller samt film- och TV-manuskript. Ishiguro tilldelades Nobelpriset i litteratur 2017 med motiveringen, att han ”i romaner med stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen”.

 

1 svar på ”When we were orphans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.