Primula veris

             Denna GULLVIVA, Primula veris,

har jag inplanterat i min trädgård*, ursprungligen  tagen från Skogslund.

Gullvivan är bland vårens (veris”) förstlingar (”primula”).

Till skillnad från vitsippa, även gulsippa! ,var gullviva vid min barndoms kuster sällsynt varför den för mig är mycket mera romantisk!  Bilden ovan idag från min trädgård

Gullvivan är bland vårens (”veris”) förstlingar (”primula”). Redan vid snösmältningen visar sig den övervintrande bladrosetten med vitgröna, sammetsludna blad, och i maj och juni kommer gullvivans blommor, strax efter vitsippans. Gullviva är på sina håll mycket ymnig och plockas mycket till buketter, och är en av årstidens populäraste prydnadsblommor

1 svar på ”Primula veris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.