Omläsning

Vid min  rensning  i  bokhyllorna finner jag så den här boken,som ju beskriver vänskapen mellan Stig Claesson, alias Slas och Pär RådströmInnan jag skickar den vidare till barnbarnen,läser jag den för tredje gången. Dessa böcker har varit särskilt kära eftersom den gamles och mina första erfarenheter från  Paris gäller 1955

Boken TÅL att läsas om en tredje gång

Pär Rådström var son till författaren och redaktören Karl Johan Rådström och bror till matematikern Hans Rådström. Han blev journalist när han var 17 år. Han var med när Expressen startade där han skrev om jazz och blev som 19-åring manager för Sveriges Elitorkester med Charlie Norman, Simon Brehm, Alice Babs bland andra. Han gjorde kåserier i kvällspress och radio. Han ska pade underhållning i radio och TV, och även politisk teater med Lars Forssell, till exempel kabarén Två åsnor.

Rådström företog många resor, ofta tillsammans med författarvännen Stig Claesson.

Han avled på sin födelsedag, 38 år gammall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.