Vykort

Vid mina försök att sortera  gammalt sparat finner jag så detta vykort

Det är från ROMA

Piazza della Esedra

På ”sändsidan” är det tomt, således inköpt i Rom,  men ej avsänt.

Exedra är halvrund byggnad som är försedd med sittplatser och öppnas mot en gård. Exedran förekommer i antika tempelområden samt i anslutning till andra stora grekiska och romerska anläggningar.                                                                                                                              Platsen bytte 1960 namn till Piazza della Repubblica varför vykortet bör vara inköpt när jag första gången var i Rom 1953. Då präglades Rom fortfarande av stadens umbäranden under andra världskriget -troligen är vykortet  av ”förkrigskvalitet”…Annat var det 2004!

1 svar på ”Vykort

  1. Blev lite förvirrad när det stod ”Piazza della Esedra”.
    Tänkte: ”Det ser ju ut som Piazza Repubblica!”

    Men så äste jag texten…
    🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.