Splittrat

…har mitt läsande varit i december

har jag just läst ut

Utgiven 2001 handlar essäerna om bokens framtida roll

NU

när nätet tagit över… (?)

Grekisk gryning (2005) av Sture Linnér blev min första bok som jag köpt digitalt!

”Linnérs kunskaper i ämnet är otvivelaktigt stora och upplägget är pedagogiskt och tilltalande men stundtals långt ifrån lättsmält, ibland riktigt svårtuggat vilket inte är konstigt med tanke på de filosofiskt/abstrakta utgångspunkterna som många gånger kan vara svåra att ta till sig. Mycket av det antika tankegodset är också långt ifrån fullständigt vilket ytterligare försvårar det hela. Eller som författarens själv säger:
”Vägen till en djupare förståelse av dessa tankens pionjärer går genom texter som oftast är ytterst fragmentariska och dessutom i regel mycket svårtolkade. Själv begriper jag, ärligen talat, fortfarande inte mycket av dessa texter… men ändå tillräckligt mycket för att ana deras intellektuella storhet och poetiska höghet…

—–

Och visst anar man den antika grekiska kulturens storhet i sällskap med Linnér som också lyckas med det jag tror att han verkligen vill med den här boken: att påskina att den grekiska antiken är en period, visserligen inte isolerad eller opåverkad, som fortfarande är faktisk och som påverkar oss här och nu.”

MEN

jag trivs bäst med att att ha en riktig pappersbok i händerna

som man kan ligga och läsa i sängen

i synnerhet en sån här bok som handlar  om de yttersta tingen…DÄREMOT

är en thriller som den här

perfekt att läsa via nätet!

1 svar på ”Splittrat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.