Das Lesen XLI

Denna bok hittade jag bland  den ärvda förströelselitteraturen.
Normalt kastar jag dessa
MEN
På grund av av att vi numera i familjen har en Spanjor som strävar efter att få svensk gymnasiekompetens och svenskt medborgarskap läste jag den och vidarebefordrade  den uppåt landet som  bredvidläsningslitteratur.
Under den gångna ”läsvänliga ” aprilmånaden skickade jag efter
litet lättsam modernare läsning för änkan:

En nära vän till Norges statsminister knivhuggs till döds på ett sjaskigt motellrum i Thailand. I ambassadörens portfölj påträffas bilder på nakna pojkar. För att undvika en politisk skandal skickas kommissarie Harry Hole till Bangkok, där han i hemlighet ska hjälpa utrikesdepartementet att hantera mordet. Men Harry Hole är ingen diplomat. Hans allt annat än försiktiga metoder kommer väl till pass när han inser att hans landsmän försöker hindra sanningen från att komma fram.

Kackerlackorna är Jo Nesbøs andra roman om Harry Hole.

OCH

Jag är ju en stor fan av NESBÖ

Midnattssol är inte ännu en Harry Hole

UTAN

”Jo Nesbø prövar i Midnattssol återigen att skriva i ett kortare format, liksom i Blod på snö. Nu har han dessutom hittat helt rätt, för på drygt 250 sidor hinner Nesbø berätta en både mångbottnad och intrikat berättelse om kärlek, livet och ond bråd död. Det råder ingen tvekan om att han är en skicklig berättare.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.