Höstbesök:2

Den aktuella huvudutställningen gällde

DANIEL RICHTER

8 september 2016 – 8 januari 2017

Den tyske konstnären Daniel Richter betraktas som en av de viktigaste konstnärerna i sin generation. Han trädde in på konstscenen på 1990-talet, med ett mycket expressivt och abstrakt formspråk, och hans målningar är både tematiskt och formellt förknippade med den tyska expressionismen, och målare som Max Beckmann(1884-1950) och George Grosz (1893-1959), som under åren upp till Andra Världskriget målade skarpa, humoristiska och djupt samhällskritiska bilder. 

Det var en underbart spännande bekantskap!

Jag blev väldigt fascinerad!

PS: Jag tyckte namnet verkade bekant…
När jag Googlade blev jag snart varse namnet
som jag ju upplevde för ett år sedan i LONDON!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.