Julresa till Mälardalen:1

Jag startade i gryningen… 

Kom fram tidigt till Knutpunkten

Jag satte mig på väntplats  intill en man som

BARA

talade arabiska.

Han var flykting från Syrien och hade varit i Sverige sedan september

(Mitt bagage till höger) 

Sedan var allt frid och fröjd till Norrköping .

Där stod vi sedan i 4 timmar, varav de första två i en helt strömlös, nersläckt kallnande vagn.

Som väl var hade jag en fulladdad mobil så jag via sonen Karl kunde informera mig om omvärldsläget =

STORM

Efter 2 tim i mörkret drev mig hungern ut i stationsområdet. Det och resten av Norrköping var ej strömlöst. Jag inköpte mig kvällsmat  på cafeterian. Vid återkomsten fick vi plötsligt ljus i kupén, så att det blev möjligt att läsa!

Mycket intressant! Recension följer.

Ca kl 22.00 var jag på plats på Kungsholmen, 41/2 tim försenad
SOV GOTT!

3 svar på ”Julresa till Mälardalen:1

  1. Vi använde kroppsspråket! : Han kunde en del enstaka ord på engelska och svenska som ett, två, tre etc ; framstammade sept… på min …engelska fråga när han kom till Sverige… Han förstod en hel del engelska, även om han inte kunde prata så mycket – etc.etc. Han brann av intresse att LÄRA sig svenska, Det finns ju en hel del internationella ord som namnen på månader etc.
    Jag kunde peka på bagaget och säga Stockholmt.ex …= Jag skall åka till Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.