Ännu en

Nesbødeckare i.e.

Denna gång dock inte med Harry Hole!

Det är märkligt hur gastkramande spännande,

trots ganska osannolika intriger,

Nesbø lyckas gör det!

I Harrys frånvaro gästspelar två andra gamla trotjänare på Mordroteln i hjälterollerna som avslöjar ledningens och politikernas korruption.

OCH

NYHET:

En kvinnlig praktikant!

Baksidestext:

Sonny Lofthus är professionell syndabock . Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser.

Hans liv rasar samman under tonåren när hans far – en av de bästa mordutredarna någonsin – sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på den värsta sortens människor.

Efter att ha suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år får Sonny höra något som förändrar allt. Han rymmer. Och han har mycket att hämnas .

 Jag har ju  tidigare ”klagat” över att Nesbøs är så fascinerat spännande att jag håller på och läser nätterna igenom. Denna gång försökte jag ”ransonera” – men när det ”bara”  är en 100 sidor kvar så kan jag inte sluta…

Nu har jag inga olästa Nesbø kvar – 

så jag bör bärga mig till 2016 innan jag rekvirerar flera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.