Modernisering

Jag har ju redan berättat om min rikliga äppelskörd.

MEN

Nu när Aroma och Lobo börjar mogna

saknar mängderna motstycke!

Varje förmiddag samlar jag upp den färska fallfrukten

skalar och skalar

Jag har ju samlat på mig ett försvarligt antal recept på

ÄPPLEKAKA

Favoriten har varit den jag kallat Pernilla Tunbergers 

(se länk skalar ovan)

 I går gjorde jag en ny variant på detta recept:

Annikas äppelsmulpaj:

4-5 äpplen i klyftor, i smord form

125 smör smälts *

1 1/4 dl socker, 2 dl vetemjöl  och 1/4 tsk bakpulver 

blandas och rörs ned i smöret

Klicka smeten över äpplena

200° i 30 minuter

* Den enda  egentliga skillnaden är detta med att SMÄLTA smöret.

Det blev ännu mumsigare! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.