Läsgodis

Medan jag går här och väntar på våren unnar jag mig litet spänningsläsande.
Denna bok köpte jag efter en uppskattande recension i SvD
Nu har jag läst den
OCH
Jag håller med!

Jag har ju läst flera av Stephen Booth´s deckare från Peak District med DC Ben Cooper  och hans kollegor DS Diane Fry och nu en ny, DC Carol Villiers. De är alla väldigt välskrivna,med  bra trovärdiga mordgåtor och
FRAMFÖR ALLT
Underbara naturskildringar

Och så lärde jag mig en ny glosa: GRITSTONE

Gritstone or Grit is a hard, coarse-grained, siliceous sandstone. This term is especially applied to such sandstones that are quarried for building material. British gritstone was used for millstones to mill flour, to grind wood into pulp for paper and for grindstones to sharpen blades. ”Grit” is often applied to sandstones composed of angular sand grains. It may commonly contain small pebbles.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.