Punting 2011:1

Efter bokhandelsbesöket var vi redo för lunch. Vädret inbjöd verkligen till att återuppleva båtlivet på Isis och Cherwell. Vi uppsökte därför en mataffär och provianterade för en picnic. Vi var inte de enda som hade denna målsättning…. Vi köade vid Magdalen  Bridge Boathouse närmre en timme innan vi fick en ledig båt.
Men till slut var vi med båt!
Vi styrde strax mot Magdalen College Sportinggrounds där vi dukade upp…
vår Champagnelunch!
Champagne made in England!
Vi höll emellanåt koll på vår punt:
On Ends
You may have heard quite a lot about which is the correct “end” to punt from, which tends to be closely accompanied by “Of course, Cambridge do it from the wrong end”. This curious statement would seem to suggest that Cambridge punt from the front; an impossible situation, since you can’t use the pole to steer, resulting in slalom-style zigzagging from one side of the river to the other. In fact, Cambridge punts have a different (and, obviously, wrong) design to Oxford ones- where we have a gently sloping prow, ideal as a punting platform, they have a sharply vertical one. Cambridge punters are forced to stand on the high platform, whereas Oxford punters have the choice of either.
Sedan var det dags att utforska vattenleden…
Läs den spännande fortsättningen!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.