Gracchernas moder!

Som ett led i den försummade redovisningen av min 75-årsuppvaktning:

An anecdote, likely invented, demonstrates Cornelia’s devotion to and admiration for her sons. When women friends questioned Cornelia about her mode of dress and personal adornment, which was far more simple and understated than was usual for a wealthy Roman woman of her rank and station, Cornelia indicated her two sons and said, ”These are my jewels.”

Denna ”anekdot”som troligen kommer från Plutarchos, stod i min historiebok i Realskolan. Jag citerade henne ofta när sönerna var i tonåren, dymedelst statuerande att för mig gick min roll som förälder före satsningar i yrket (vilket fö även gällde den gamle)
På min 75-årsdag får jag så från en av dem en dvd med ett 1 timme och 19 minuter långt föredrag föredrag om den romerska republiken och Tiberius och Gaius Gracchus.

 Det är kvinnan bakom allt
 (efter 2 min)

1 svar på ”Gracchernas moder!

  1. Romerska republikens nedgång och fall är alltid aktuellt!

    Som en händelse så hade Karolina (min dotter) romerska republiken i läxa denna vecka, så jag fick tillfälle att använda alla de kunskaper jag fått av Dan Carlins ypperliga genomgång av republikens sista århundrade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.