Upprensning

Jag tömde ju Torpet på ”sparade klenoder”

tog jag inte bara hand om glasen

UTAN ÄVEN

tidningspapperet de var skyddade av.
 t.ex.=ovan en tidning från
 Onsdagen den 21 mars 1945.
 
EX notisen:  60 balters dramatiska flykt.
Karlskrona den 21(TT) Tre båtar med sammanlagt ett 60-tal baltiska flyktingar ombord anlände på tisdagen till Blekingekusten. Överresan hade varit mycket dramatisk. Skepparen på en av båtarna fick order av tyskarna att fortsätta  ytterligare mot väster för att inte bli tagen av ryssarna, men satte kursen på Sverige. Båtarnas förehavande upptäcktes emellertid av tyskarna, som förföljde dem med flera flygplan, vilka fällde bomber och sköt med kulsprutor. Båtarna skadades, men ingen av de ombordvarande träffades.
 
Anm  Även i en liten notis som denna är man noga med kommateringen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.