Julklappsbok

Denna bok läste jag 2008

Sedan gav jag den vidare till syster och svåger.

Av de 11 barnbarnen finns det en del som är väldigt läsande –

– andra som ligger mer för matematiken.

÷

I kulturkretsar är man ju oroad för den moderna ungdomens brist på seriöst läsande…

Hur locka in matematikerna i litteraturen? 

KANSKE

om man hittar rätt bok!?

VARFÖR

 jag införskaffade ett nytt exemplar som julklapp.

MEN

först fick jag lust att läsa om den själv!

Jag konstaterar liksom vid första genomläsningen att den är både intressant och njutbar =

På 250 lättlästa sidor varvar han berättelserna om Carl Friedrich Gauss och Alexander von Humboldt i alternerande kapitel. Han redogör för anmärkningsvärt mycket av deras stora vetenskapliga upptäckter utan att det blir tråkigt.!”

4 svar på ”Julklappsbok

  1. Idag har jag börjat på Henry James´ Washington Square – en pocketbok av Lotten kvarglömd i Viken – troligen från hennes studietid i nordiska språk…

    Jag har både ork och tid att frossa i läsandet – vädret är ju oxå tjänligt = kylan gör att utevistelsen reduceras till ett minimum!

  2. Jag läser en bok på danska om Sven Tveskägg som jag köpte senast jag var i Köpenhamn: http://hovedland.dk/bog/sven_tveskaeg.htm.
    Det är en dansk lärare som skrivit den och de akademiska historikerna rynkar väl lite på näsan åt hans slutsatser. Men jag tycker de är klart intressanta. Han spekulerar t.ex. i att det var Sven Tveskägg och inte Harald Blåtand som byggde Trelleborgarna.
    Han skulle ha gjort det under de inbördes strider som skedde mellan de två kungarna – vilket känns mera logiskt än den gängse förklaringen.

  3. Inspirerad av Frans G:s postuma bok ”Folk som sjöng, är jag ju i färd med att läsa om Röde Orm. Det märks ju hur i grunden Frans G KAN sin vikingahistoria – inte minst illustrerat i julreferatet där ju Sven Tveskägg var närvarande men öppet visade sin fientlighet mot fader Harald!
    Jag hoppas jag får låna Tveskäggsboken när du är klar med den – sedan bör vi väl inköpa boken om Knud – NU när det snart är tjugondag Knut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.