Omväxling

Det har ju blivit mycket äpplekaka den senaste månaden.

Häromdagen sålde de färska lingon i handelsbon…

VILKET

inspirerade mig till:

Chokladkaka med lingon

Lingon strös över kakan innan den gräddas och ger en god syra.

12 bitar

175 g smör

3 st  ägg

3 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 krm salt

1,5 dl lingon

Tillbehör: vaniljglass eller lättvispad grädde

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och salt och vänd ner i äggpöset tillsammans med smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över lingonen.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna och servera med en klick glass eller lättvispad grädde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.