Sensommarlättja

 Ett fall för kommissarie Brunetti

Det har ju inte blivit särskilt mycket läst de senaste två månderna.

Dels har det ju varit mycket sällskapsliv, dels ett sommarväder som vi måste gå till 50-talet för att finna maken! Jag har därför gjort en paus när det gäller den seriösa litteraturen.

När jag var uppe i Mälardalen för bröllopsfirande passade jag på att bunkra upp hos äldste sonen med förströelselitteratur, varav ovanstående nu är läst. Det är ju inte den första av Donna Leon:

 Ur Wikipeda:

”Donna Leon, född 28 september 1942 i Montclair, New Jersey, USA, är en amerikansk författare som bor i Venedig sedan 30 år tillbaka. Mest kända är hennes deckare om kommissarie Guido Brunetti. 1981 flyttade Donna Leon till Venedig, där hon tidigare undervisat i engelska. Hennes kriminalromaner är samhällskritiska och tar upp till exempel sexturism och flyktingtransporter. Hennes böcker är översatta till 23 språk men inte till italienska eftersom hon inte vill bli känd i Italien.”

Till skillnad från hennes senaste  The Golden Egg från 2013, är Klädd för döden (1994) en av hennes allra första. Som alltid lättläst med intressant skildring från Venedigs ”inre liv”. Särskilt påtagligt är att det 1994 är högkonjunktur…

En reaktion på “Sensommarlättja

  1. Pingback: Ännu en Donna Leon | Vikeningarna funderar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.