I denna ljuva sommartid…

…då markens håvor finns i närområdet

kommer mitt gamla exemplar av VÅR KOKBOK flitigt till användning

TILL ex

Rabarberkräm

Krusbärskräm

och

Citronmarinerade rödbetor

500 g kokta späda rödbetor

Marinad

2 msk pressad citron

1 msk olja

1 msk vatten

1/2 tsk socker

3/4 tsk salt

2-3 msk hackad lök

 Skiva de nykokta varma rödbetorna. Blanda marinaden. Häll den över rödbetorna och låt dem stå kallt någon timme. Är godast nylagade. Servera till stekt kött eller korv eller rökt fisk.

 

En av den gamles favoriter, vilken jag alltfort unnar mig minst en gång varje sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.